Agenda, registreren en inschrijven 

Om je in te schrijven voor een van onderstaande activiteiten ga naar de Inschrijven Cursussen en Evenementen pagina.

Advanced Aerobatic cursus voor Instructeurs

Instructeurs die de intentie hebben om de Aerobatics Instructie aantekening te behalen zullen eerst de Advanced Aerobatics Privilege moeten verkrijgen. Vervolgens zal de focus worden verlegd naar enkele aanvullende vluchten waarbij specifiek aandacht wordt besteed aan de didactische aspecten die noodzakelijk zijn om op een effectieve en verantwoorde manier aerobatics instructie aan andere vliegers te kunnen geven.

Er zijn minimaal 20 sleepstarts naar 1200 meter vereist om de Advanced aantekening te behalen. Met slechts 3 deelnemers en 5 dagen geschikt weer, moet dit haalbaar zijn. Mochten er dagen uitvallen vanwege slecht weer dan kunnen deze worden ingehaald in de 'uitwijk' week.

Inschrijfgeld: Geen

Per sleepstart: 50 euro

Vereisten:  Je bent bevoegd zweefvlieginstructeur en je wil ook de Aerobatics instructie aantekening behalen.

Kunstzweefvliegwedstrijd in de categorie 'Sportsman' en "Intermediate"

Om de grote stap naar het Internationale Wedstrijd vliegen wat te verkleinen, wordt er een wedstrijd georganiseerd in de categorie 'Sportsman'.  Deze dag zal op de voorafgaande avond beginnen met uitgebreide (on-line)  instructie over hoe het Aerobatics wedstrijd vliegen in zijn werk gaat. 

Voor de wedstijd zal ruim van te voren over de te vliegen figuren worden gecommuniceerd zodat alle vliegers deze al op hun eigen veld of met behulp van een simulator kunnen voorbereiden.

De vluchten zullen worden beoordeeld door ervaren Aerobatics wedstrijd vliegers  (mogelijk zelfs één of meerdere officiële Judges). Aan het einde van de dag zal de winnaar bekend worden gemaakt en zal de dag worden afgesloten met een BBQ.

Voor degene die daar behoefte aan hebben, staat er eventueel een ervaren aerobatics safety pilot gereed om samen met jouw te gaan vliegen.


Inschrijfgeld: 20 euro (dit is exclusief deelname aan de BBQ).

Per sleepstart: 50 euro.

Vereisten:  Je beschikt over de 'Positive G' aantekening, de Basic aantekening of je Advanced aantekening.

Aerobatics Introductie dag

Voor deze dag kan een ieder die graag een keer een aerobatics ervaring wil opdoen zich inschrijven. 

Inschrijfgeld: Niets

Per sleepstart: 50 euro

Vereisten:  Je beschikt over een goede gezondheid.

Spincursus voor Instructeurs

Beschikt je club niet over een geschikt toestel om te spinnen, of is er geen spin-kit aanwezig of wil je alleen op dit gebied je instructie vaardigheden een boost geven, dan is deze cursus voor jouw. Deze dag wordt vooraf gegaan door een online briefing de avond ervoor, waarna met een klein groepje (max 4) per persoon 3 sleepstarts naar 1200 meter zullen worden gemaakt en het spinnen uitgebreid aan de orde zal komen.

Inschrijfgeld: Niets

Per sleepstart: 50 euro

Vereisten:  Je bent instructeur.


Upset and recovery training (UPRT) 

Vraag je je weleeens af hoe het kan dat je zonder het in de gaten te hebben op zijn kop uit een wolk kunt komen? En wil je graag zeker weten dat je dan het juiste doet om uit deze gevaarlijke situatie te komen, dan is dit de juiste training voor je.  Bij deze training wordt je 3 keer naar 1200 meter gesleept, waarna een ervaren aerobatics instructeur het toestel in een ongewone situatie zal brengen waarna de controle aan jou wordt overgedragen. Uiteraard worden deze vluchten voorafgegaan door uitgebreide biefing.

Deze training staat vooralsnog niet op de agenda. Het CKZ wil graag de interesse voor deze training peilen. Bij voldoende interesse zal deze training alsnog ingepland worden.

Je kunt je interesse voor deze training kenbaar maken onder de rubriek 'Miscellaneous' in de sectie Inschrijven Cursussen en Evenementen