Aerobatics Wedstrijden

Aerobatics wedstrijden voor zweefvliegtuigen trekken enthousiaste deelnemers en toeschouwers aan en ze dragen bij aan de promotie van de zweefvliegsport als een uitdagende en opwindende activiteit.

Wedstrijden en kampioenschappen worden gehouden in vele landen in Europa maar ook in de VS en Japan en nog een aantal andere landen in de wereld. De Wereld Kampioenschappen vinden bijna altijd plaats in Europa. Duitsland is het land waar de meeste activiteiten zijn op dit gebied. Tijdens deze wedstrijden kunnen de deelnemers hun vaardigheden demonstreren. Onderstaand enkele kenmerken van deze wedstrijden.

Doel en beoordeling

Categorieën van figuren en de "K-factor"

Niveaus


Wedstrijdformats


Nationale Kampioenschappen en wedstrijden

De "Aerobatic Box"  

Binnen de context van aerobatics wordt de term "box" gebruikt om het gedefinieerde luchtruim aan te duiden waarin de aerobatic manoeuvres worden uitgevoerd tijdens een wedstrijd of een training. De box is essentieel om de veiligheid van de deelnemers en de omgeving te waarborgen en om in een vast omlijnd gebied de beoordeling van de prestaties te laten plaatsvinden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de aerobatic-box:

De Judging line